‘Hi! Ik ben Liza!

Ik ben een fantastische, gepassioneerde, energieke en liefdevolle moeder, coach en ondernemer die levens verandert, vreugde en plezier brengt en danst door het leven. Dat is mijn ‘identity statement’, ofwel hoe ik mezelf zie. Voeg daar een dosis moed, een hoop doorzettingsvermogen, heel veel zelfliefde en een toef positiviteit aan toe en je hebt een mooie omschrijving van mijn persoonlijkheid! 

Vroeger was ik echter totaal anders. Vroeger was ik enorme controlfreak. Ik was ontzettend streng voor mezelf en streefde altijd naar meer. Ook maakte ik mezelf  constant zorgen om wat anderen allemaal van me zouden denken. 

Gelukkig heb ik deze bullshit achter me weten te laten en durf ik nu volledig te gaan staan voor wie ik écht ben en waar ik gelukkig van wordt! Benieuwd hoe ik deze shift heb gemaakt?

Liza van der Veeken over mij

Mijn verhaal

Liza van der Veeken over mij 2

Vroeger was ik een enorme perfectionist. Ik geloofde er heilig in dat ik niet goed genoeg was en legde de lat voor mezelf constant torenhoog. Ik was er altijd voor anderen, maar nooit voor mezelf. 

Terugkijkend op mijn leven tot nu toe heb ik eigenlijk niks te klagen. Altijd wanneer ik mezelf een doel stelde haalde ik deze met gemak. Of het nu ging om het halen van een cijfer op school, het behalen van een diploma of het krijgen van een baan of huis. Alles leek me voor de wind te gaan. En toch voelde het voor mij niet zo…

Wat mensen namelijk niet aan mij konden zien was dat ik ontzettend streng was voor mezelf. Dat wat ik ook deed het in mijn ogen nooit goed genoeg was. En tegelijkertijd maakte ik me vaak zorgen over wat anderen van me vonden. Met als gevolg dat ik steeds harder ging werken en ik de lat voor mezelf steeds hoger legde.  Ik probeerde er voor alles en iedereen te zijn, maar raakte mezelf ondertussen steeds meer kwijt.

Ik deed er alles aan om maar niet stil te hoeven gaan staan. Want wanneer ik dat wel deed voelde ik me ontzettend slecht. Duizenden gedachten, oordelen en kritiek raasden er dan door mijn hoofd. En die confrontatie durfde ik niet aan. Waardoor ik stilstaan en voelen wat er in mij omging vermeed als de pest. Tot het op een dag helemaal mis ging…

“You get what you tolerate”

-Henry Cloud-

 

Toen ik moeder werd raakte ik volledig uit balans. Mijn tot dan toe nog redelijk voorspelbare leven kwam door de komst van ons kindje ineens volledig op zijn kop te staan. Waarna mijn grootste nachtmerrie werkelijkheid werd: ik zag het niet meer zitten…

Alle opgestapelde angst, stress, zelfkritiek, oordelen en frustratie die ik in de jaren ervoor had opgestapeld kwamen er ineens allemaal uit. Maar gelukkig ging er op dat moment een knop in mij om.

Ik besloot dat ik me nooit meer zo slecht wilde voelen.

IK BESLOOT OM ‘JA’ TE ZEGGEN TEGEN MEZELF

Ik besloot om mezelf ruimte te geven. Om stil te mogen staan. Om mijn perfectionisme los te mogen laten. En me niet langer te laten tegenhoud door alles wat ik van mezelf MOEST. Of door wat anderen allemaal wel niet zouden denken. Om niet langer te leven met een handrem, maar het LEF te hebben om te gaan voor waar ik echt gelukkig van wordt!

“The only limit is the one you set yourself”

-Felix Baumgartner-

 

Liza van der Veeken over mij 4

Dit was de BESTE beslissing die ik ooit heb gemaakt. Ik begon te leven in plaats van te overleven. Ik overwon mijn angsten. Ging van mezelf houden. Staan voor wie ik ben. En doen waar ik gelukkig van wordt. 

Inmiddels barst ik van de energie en zelfvertrouwen en heb ik veel meer RUST IN MIJN HOOFD. En ook al popt die zelfkritiek soms nog in mijn hoofd op, ik weet dat het onzin is en kan het dan ook compleet negeren en lekker mijn eigen ding gaan doen!

 Het is mijn missie om ambitieuze vrouwen zoals jou te helpen om, net als ik, voor eens en voor altijd af te rekenen met jouw perfectionisme. Zodat je veel meer rust krijgt in je hoofd en met een flinke dosis energie en een enorme lading aan zelfvertrouwen ook droomleven kan gaan creëren!

 

“I am who I am. Not who you think I am. Not who you want me to be. I am me.”

-Brigitte Nicole-

 

Wat je over mij moet weten

=

Kap met die bullshit!

Ik heb een schurfthekel aan smoesjes, excuses en luiheid. Als je wilt veranderen dan moet je er ook écht voor gaan. Ik prik dan ook dwars door jouw slappe excuses heen.

=

Recht voor zijn raap

Ik zeg wat ik denk. Ik sta voor wie ik ben en kom dan ook voor mijn mening uit. Can’t handle the truth? Dan ben je bij mij aan het verkeerde adres! (Oh ja en uhhh ik ben ook best wel koppig, dus die mening zal mogelijk ook niet snel veranderen…)

=

Been there, done that

Ik was een echte rasperfectionist, een enorme controlfreak. Ik weet wat een worsteling het kan zijn om jezelf zo in de weg te zitten. Hoe irritant het kan zijn dat je keer op keer je doelen probeert te bereiken, maar je jezelf onderweg steeds saboteert. Maar ik weet inmiddels ook hoe het anders kan! En oh wat gun ik het jou om dit ook te mogen ervaren!!

“Je bent geen perfectionist. Alleen door het te blijven zeggen dat je er een bent zal je er wel ook altijd een blijven…”

-Liza van der Veeken-

Als je me echt zou kennen zou je weten dat…

N

Ik het gevoel van prik op mijn tong echt verschrikkelijk vindt en je mij (oke, behalve een hele enkele keer in een mix drankje…) nooit prik zult zien drinken.

N

Ik lid ben van de 5am club. Iedere ochtend heb ik daardoor 1.5 uur me-time voor de kids wakker worden, zoooo fijn!

N

Ik enorm kan genieten van stilte en rust. Ik ga dan ook graag een dagje in mijn uppie naar de sauna. Ultieme ontspanning!

N

Ik mezelf al heel vaak chocolade heb ontzegd (want dat mocht allemaal niet, iets met oordelen over mezelf enzo…), maar toch echt niet kan ontkennen dat ik er helemaal laaiend gek op ben. Zeker op die Tony repen…….

N

Ik verzot ben op zoete aardappel, zelfgemaakte guacamole en sushi. Je mag me er alleen NOOIT voor wakker maken, mijn slaap is me veel te waardevol!

Liza van der Veeken over mij 6

Durf jij een kennismaking aan?