Niet goed genoeg voelen: dit kun je er aan doen

niet goed genoeg voelen

Ontdek wat jij kunt doen om af te rekenen met dat gevoel dat het nooit goed genoeg is! 

Voel jij je wel eens niet goed genoeg?

We hebben er allemaal weleens last van: situaties waarin we ons niet goed genoeg voelen. Maar er zijn ook mensen die zich nooit genoeg voelen, vaak zijn dit mensen die enorm veel last hebben van perfectionisme. Heb jij ook vaak het gevoel dat je slimmer, beter, mooier of leuker zou moeten zijn? Heb je weinig zelfvertrouwen, geef je de touwtjes moeilijk uit handen en vind je het heel belangrijk wat anderen van je vinden? Dan is de kans groot dat jij je ook door perfectionisme laat saboteren. 

Ben jij klaar om vanaf vandaag voorgoed af te rekenen met jouw perfectionisme en dat gevoel dat het nooit goed genoeg is? Bekijk dan hier mijn trainingen.

Wat heeft perfectionisme nu met mij te maken?

Het is goed mogelijk dat jij je gevoel om niet goed genoeg te zijn nog niet eerder aan perfectionisme hebt gekoppeld. En toch is de kans groot dat dit de basis van jouw minderwaardige gedachten is. Je zult het volgende dan ook vast wel herkennen:

N

Je ziet vooral datgene wat nog beter kan, in plaats van dat je tevreden bent met dat wat al goed is. Je bent daardoor soms urenlang met verbeteringen bezig zonder dat je ook maar een stap verder komt.

N

Je bent erg streng voor jezelf en daar baal je regelmatig van. Je hebt vaak het gevoel dat je faalt (en niet goed genoeg bent), dat doet je zelfvertrouwen geen goed.

N

Alles wat je in je hoofd hebt moet je van jezelf ook echt doen. En dan natuurlijk wel het liefst meteen perfect.

N

De dingen die écht belangrijk voor je zijn, stel je uit. Je bent namelijk bang om te falen en bevestigd te worden in je eigen angsten. Het gevolg is dat je dromen en doelen verder weg lijken dan ooit…

Je niet goed genoeg voelen is een fijne voedingsbodem voor de bovenstaande resultaten. Hiermee ben je jezelf aan het saboteren en doe je jezelf ontzettend tekort. En ja, als dit allemaal op jou van toepassing is, ben je wel degelijk een perfectionist.

Kun je tips gebruiken om je perfectionisme los te laten? Luister dan eens naar mijn podcast.

Ik wil me wél goed genoeg voelen!

Je bent al fantastisch, je hebt het alleen zelf nog niet door. Laat staan dat je ervan kunt genieten. Het is vreselijk om je altijd maar niet goed genoeg te voelen, je verdient veel meer dan dat.

Ik weet wat voor een worsteling het kan zijn om ‘ik ben niet goed genoeg’ als mantra in je hoofd te hebben. En hoe irritant het kan zijn dat je keer op keer jezelf saboteert terwijl je je doelen probeert te bereiken. Maar ik weet inmiddels ook hoe het anders kan. Voordat ik perfectionismecoach werd, was ik zelf namelijk een rasechte perfectionist. Een echte controlfreak zelfs.

Als perfectionismecoach help ik je om een shitload aan zelfvertrouwen te krijgen én om trots op jezelf te zijn. Zo kan niets je nog tegenhouden om jouw dromen te bereiken. Samen zorgen we ervoor dat jij je wel goed genoeg over jezelf gaat voelen!

Met het loslaten van de controle freak in jou komt er als het goed is steeds een beetje meer ruimte in je hoofd en houd je steeds een beetje meer tijd over. Ga deze tijd en ruimte vervolgens besteden aan jezelf. Ga dingen doen waar je blij van wordt. Doe iets wat je plezier geeft en ontdek hoe fijn het is om deze tijd en ruimte voor jezelf te hebben. Maar pas op, voor je het weet ga je er nog lol in hebben om de controle los te laten 😉

Wil je hier meer over weten? Of heb je hier nog vragen over? Neem dan hier contact met me op.

Kan je niet wachten om direct aan de slag te gaan? Bekijk dan hier mijn trainingen.

 

Hi, ik ben Liza!

Ik ben een fantastische, gepassioneerde, energieke en liefdevolle moeder, coach en ondernemer die levens verandert, vreugde en plezier brengt en danst door het leven.

Ik help ambitieuze vrouwen om perfectionisme los te laten en af te rekenen met het gevoel dat het nooit goed genoeg is!

Zelf was ik vroeger een enorme perfectionist, een rasechte controlfreak. Ik weet als geen ander hoe erg je jezelf hier mee in de weg kunt zitten. Maar, ik weet inmiddels ook hoe het anders kan! 

Ben jij klaar om jouw perfectionisme voorgoed de deur uit te trappen?

 

 

 

Uiteraard behandel ik jouw gegevens vertrouwelijk. Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.