Ik ben niet goed genoeg? Weg met dat perfectionisme!

ik ben niet goed genoeg

Ontdek hoe jij af kunt rekenen met dat gevoel dat het nooit goed genoeg is!

Voel jij je regelmatig niet goed genoeg?

‘Ik ben niet goed genoeg’ is de meest giftige gedachte die je kunt hebben. En toch raast dat bij mensen die last hebben van perfectionisme aan de lopende band door hun hoofd, vaak zonder dat ze het zelf doorhebben. Het is bij jou ongetwijfeld ook een groot blok aan je been als je regelmatig het gevoel hebt dat je beter, mooier of leuker moet zijn. Dat je je druk maakt over wat anderen van je denken. Dat je nooit ergens tevreden over kunt zijn en daardoor gewoon doodmoe bent. Het is dus tijd om dat perfectionisme eens te laten gaan!

Bekijk mijn trainingen om je perfectionisme los te laten en af te rekenen met het gevoel dat het nooit goed genoeg is.

Wat perfectionisme te maken heeft met die gedachte van ‘ik ben niet goed genoeg’

Het kan zomaar zijn dat je zelf niet doorhebt dat je last hebt van perfectionisme. Maar dat je wel weet dat je jezelf ontzettend saboteert door altijd maar te denken dat je niet goed genoeg bent. Je verlangt in ieder geval naar rust in je hoofd. En meer zelfvertrouwen. 

Perfectionisme is de oorzaak van je problemen als: 

N

Je altijd het liefste alles zelf doet. Het idee dat iemand datgene wat moet gebeuren op een andere manier of minder goed doet, is voor jou niet te verdragen. Je merkt wel dat het nagenoeg onmogelijk is om nooit iets uit handen te geven en nog lukt het je niet. Hierdoor voel je je opgejaagd omdat je te weinig tijd hebt, vooral om eens een keertje te ontspannen.

N

Je altijd voor anderen klaar staat omdat je iedereen tevreden wil stellen. Hierdoor heb je nauwelijks tijd voor jezelf, en dat begint je op te breken.

N

Je ontzettend streng voor jezelf bent. Als je iets doet, dan ga je er voor de volle 100% voor. En dan nog ben je niet helemaal tevreden. Je vindt altijd wel weer iets wat beter had gekund.

N

Jij je heel vaak afvraagt wat anderen van jou zullen vinden. En wat ze wel niet van je zullen denken. Dit kost je megaveel tijd en energie, soms kun je er zelfs niet van slapen.

N

Je merkt dat de stemmetjes in je hoofd je tegenhouden om datgene te doen wat je écht wilt. Want stel je toch eens voor dat het fout gaat?

Feitelijk zijn de bovenstaande stellingen hetzelfde als de gedachte ‘Ik ben niet goed genoeg’. En daarmee doe je jezelf ontzettend tekort. 

Kun je tips gebruiken om je perfectionisme los te laten? Luister dan eens naar mijn podcast.

Ik ben wèl goed genoeg!

Hoe vaak die gedachte ook door je hoofd heen schiet, weet dat jij wèl goed genoeg bent! Toen jij werd geboren was je al meer dan goed genoeg. En ja, dat ben je nu nog steeds. Je hebt alleen in de loop der jaren ervaringen meegemaakt, waardoor je bent gaan denken dat jij niet goed genoeg bent. Maar dat wil niet zeggen dat dat ook dé waarheid is! En het is aan jou om te kiezen wat jij liever wilt geloven. Want ja, jij kunt die keus zelf maken!

De volgende keer dat die gedachte ‘ik ben niet goed genoeg’ dus weer in je hoofd opplopt, wees je er dan van bewust dat je een keuze hebt. Je kunt er op dat moment voor kiezen om deze gedachte te geloven, óf je kunt er voor kiezen om je handen in je zij te zetten, jezelf heel krachtig te voelen en uit volle borst te zeggen: dit is onzin, ik ben meer dan goed genoeg!!

 Aan jou de keus waar jij je beter bij voelt. Ik zou het in elk geval wel weten 😉

Voor altijd goed genoeg

Kun jij je voorstellen hoe het zou zijn als je niet continu werd gehindert door het idee dat je niet goed genoeg bent? Ik wel. Voordat ik perfectionismecoach werd, was ik zelf namelijk een rasechte perfectionist. 

Ik weet wat voor een worsteling het kan zijn om ‘ik ben niet goed genoeg’ als mantra in je hoofd te hebben. En hoe irritant het kan zijn dat je keer op keer jezelf saboteert terwijl je je doelen probeert te bereiken. Maar ik weet inmiddels ook hoe het anders kan.

Als perfectionismecoach help ik jou om je angsten te overwinnen, een shitload aan zelfvertrouwen te krijgen én om te gaan staan voor wie je bent. Zo kan niets je nog tegenhouden om jouw dromen te bereiken. Samen zorgen we ervoor dat jij je wel goed genoeg over jezelf gaat voelen!

Heb je nog vragen of wil je hier meer over weten? Neem dan hier contact met me op.

Kan je niet wachten om direct aan de slag te gaan? Bekijk dan hier mijn trainingen.

 

Hi, ik ben Liza!

Ik ben een fantastische, gepassioneerde, energieke en liefdevolle moeder, coach en ondernemer die levens verandert, vreugde en plezier brengt en danst door het leven.

Ik help ambitieuze vrouwen om perfectionisme los te laten en af te rekenen met het gevoel dat het nooit goed genoeg is!

Zelf was ik vroeger een enorme perfectionist, een rasechte controlfreak. Ik weet als geen ander hoe erg je jezelf hier mee in de weg kunt zitten. Maar, ik weet inmiddels ook hoe het anders kan! 

Ben jij klaar om jouw perfectionisme voorgoed de deur uit te trappen?

 

 

 

Uiteraard behandel ik jouw gegevens vertrouwelijk. Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.