Moeiteloos jouw doelen bereiken in slechts 5 simpele stappen

doelen bereiken

Ontdek hoe ook jij snel en gemakkelijk jouw doelen kunt bereiken in slechts 5 stappen.

Waarom zou je doelen stellen?

Weet jij wat je écht wilt en waar je écht gelukkig van wordt? En zo ja, stel je ook doelen om dit te gaan realiseren? En zet je vervolgens ook de juiste stappen om die doelen te bereiken?

De meeste mensen weten niet wat ze willen. Of ze hebben wel een ‘vaag doel’ voor ogen, maar hebben er nooit écht bij stilgestaan bij waar ze gelukkig van worden.

Nee, wat de meeste mensen doen is wat ik noem ‘onbewust leven’. Op een soort van automatische piloot brengen ze de dag door. Ze staan op, gaan naar hun werk, komen thuis, kijken wat tv en gaan dan weer naar bed. Dag in. Dag uit. Zonder stil te staan of ze wel echt gelukkig worden van waar ze mee bezig zijn. En dat is wat mij betreft echt zo’n zonde!

Leven op de automatische piloot kan namelijk weliswaar heel erg comfortabel zijn, maar niemand wordt er echt gelukkig van. Je energieniveau daalt. Je haalt minder voldoening uit je leven. De passie verdwijnt. De levenslust wordt uit je gezogen. En misschien nog wel veel erger: het risico dat je hier in vast blijft zitten wordt met de dag groter!

En dus wordt het tijd dat je doelen gaat stellen. Dat je nadenkt over wat jij uit het leven wilt halen. Dat je nadenkt over wat jou écht gelukkig maakt. Dat je doelen gaat stellen. En dat je vervolgens in actie komt om die doelen ook daadwerkelijk te gaan bereiken. Zodat je vandaag nog kan starten om jouw droomleven te gaan creëren.

Maar hoe stel je dan doelen?

Denk allereerst na over wat jou écht gelukkig maakt. Je hoeft niet meteen heel realistisch te denken. Vraag jezelf eens af: als jij je leven helemaal in zou mogen richten, hoe zou dat dat er dan uit zien? Wie zou je dan willen zijn? Hoe zou je willen dat je dag er uit ziet? Wat voor werk zou je willen doen? En als je daar dan zou willen staan, welke doelen zou je dan moeten behalen om daar te komen? Vanuit het grootste dromen kan je dan vervolgens je doelen concreter kan maken.

Wat is er voor nodig om je doelen te bereiken?

Er zijn vijf belangrijke stappen die je moet zetten om je doelen ook echt te gaan bereiken.

Stap 1: Focus op één of twee doelen

Voor je aan de slag gaat met het toepassen van onderstaande tips is het van belang dat je allereerst weet waar je staat. Want in hoeverre heb je op dit moment eigenlijk last van jouw perfectionisme? Als je dit een cijfer zou moeten geven tussen de 0 en de 10, in hoeverre belemmert jouw perfectionisme je dan in het dagelijks leven? Op het moment dat het je namelijk nauwelijks belemmert heb je de mogelijkheid om allereerst te starten met één kleine aanpassing in je leven en te kijken wat dit voor effect heeft bij jou. Maar op het moment dat jou perfectionisme je in zoverre belemmert dat het je hele dagelijks functioneren beïnvloed is het tijd om het grootser aan te pakken en niet langer te wachten tot het volledig uit de hand loopt en je in een burn-out beland (of erger)… Als jij jezelf dus een 7, 8, 9 of zelfs een 10 scoort raad ik je dan ook van harte aan om niet alleen aan de slag te gaan met onderstaande tips, maar zeker ook mijn gratis Masterclass Kick je perfectionisme de deur uit! te bekijken én vandaag nog jouw GRATIS 1 op 1 doorbraakgesprek te plannen!

Stap 2: Heb heel helder waar je naartoe wilt

Ga eens na bij jezelf hoe je zou willen dat jouw leven er uit zou zien op het moment dat je geen last meer zou hebben van je perfectionisme. Hoe zou je dan opstaan? Welke gedachten zou je dan hebben? Wat zou je op een dag allemaal doen? En, misschien nog wel belangrijker, wat zou je allemaal niet meer doen?

Pas op het moment dat jij héél helder hebt wat je wilt bereiken kan je ook pas stappen gaan zetten om dit te gaan realiseren. Denk hier dus allereerst eens over na. Schrijf het eens op voor jezelf of maak een visonboard met plaatjes van hoe je jouw ideale leven voor je ziet. Sta het jezelf toe om te dromen en ga vervolgens aan de slag met het zetten van stappen. En mocht je meer handvatten willen over hoe je jouw doelen kunt bereiken, lees dan zeker ook even deze blog.

Stap 3: Kies één ding uit en focus je daar volledig op

Ga eens na voor jezelf waar je specifiek het meest tegenaan loopt. Heb je te weinig tijd voor jezelf, omdat je zo ontzettend graag de perfecte werknemer wilt zijn waardoor je uren en uren aan het werk bent en er geen me-time meer overblijft? Zorg er dan voor dat je eerst meer tijd voor jezelf vrij gaat maken en dingen gaat doen waar je energie van krijgt!

Heb je echter vooral moeite met het loslaten van de controle, omdat je bang bent voor wat anderen zeggen als je bijvoorbeeld eens een keer je huishouden niet perfect op orde hebt? Ga dan eens experimenteren met loslaten en doe het eens niet zo perfect.

Of wil je bijvoorbeeld heel graag veel dingen bereiken, maar ben je bang wat anderen van je zullen zeggen als je jouw dromen najaagt? Start dan vandaag nog met het ondernemen van actie en merk hoe goed het voelt om iets te doen wat jou gelukkig maakt, ongeacht wat anderen zeggen!

Het belangrijkste is dat je niet probeert om alles tegelijk te gaan doen. Kies één ding uit waar je het meest tegenaan loopt en start daarmee. Ga experimenteren en maak het leuk voor jezelf!

Stap 4: Maak zoveel mogelijk lol

En daarmee kom ik meteen op de laatste, maar misschien wel meest belangrijke tip: maak zoveel mogelijk lol. Op het moment dat jij geen plezier hebt in wat je doet dan ben je niet op de juiste weg. Het is echt zó ontzettend belangrijk dat jij voor jezelf kiest en dat je dingen doet waar je energie van krijgt. Het leven is écht te kort om je te laten leiden door wat anderen zeggen of van je denken en niet volledig jouw eigen geluk na te jagen.

Dus, waar wacht je nog op. Zet die stap, ga aan de slag, en kies voor jouw eigen geluk. Want geloof mij, dat ben je echt meer dan waard!

Wil je hier meer over weten? Of heb je hier nog vragen over? Neem dan hier contact met me op.

Kan je niet wachten om direct aan de slag te gaan? Bekijk dan hier mijn trainingen.

 

Hi, ik ben Liza!

Ik ben een fantastische, gepassioneerde, energieke en liefdevolle moeder, coach en ondernemer die levens verandert, vreugde en plezier brengt en danst door het leven.

Ik help ambitieuze vrouwen om perfectionisme los te laten en af te rekenen met het gevoel dat het nooit goed genoeg is!

 Zelf was ik vroeger een enorme perfectionist, een rasechte controlfreak. Ik weet als geen ander hoe erg je jezelf hier mee in de weg kunt zitten. Maar, ik weet inmiddels ook hoe het anders kan! 

Ben jij klaar om jouw perfectionisme voorgoed de deur uit te trappen?

 

 

 

Uiteraard behandel ik jouw gegevens vertrouwelijk. Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.